Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مسئول بخش تحقیقات حفاظت از لایه ازن سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: اگر تحریم‌های ایران حذف شوند، ما می‌توانیم تا سال 2030 انتشار گازهای گلخانه‌ای را به مقدار لازم کاهش دهیم.
برنامه «روزنه» با موضوع كربن‌دی‌اكسیدها و گرمایش زمین، در ارتباط تلفنی با دكتر سید شفیع موسوی (مسئول بخش تحقیقات حفاظت از لایه ازن سازمان حفاظت محیط زیست) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شفیع موسوی در مصاحبه تلفنی با برنامه «روزنه» با اشاره به انواع گازهای گلخانه‌ای، گفت: «دی‌اکسید کربن» به نسبت سایر گازهای گلخانه‌ای تاثیر بسزایی در محیط زیست دارد و در طول تاریخ اقلیمی زمین نقش مهمی را در کنترل دمای کره بر عهده داشته است.
وی افزود: گاز «دی‌اکسید کربن» در سیاره‌های غیر از زمین کاربرد دارد و برخی اوقات حتی تا 500 درجه سانتی‌گراد گرمایش ایجاد می‌کند.
مسئول بخش تحقیقات حفاظت از لایه ازن سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به شروع فصل تابستان، توضیح داد: کولرهای گازی مصرف برق بسیار زیادی دارند و به نیروگاه‌های برق فشار می‌آورند و همین موضوع باعث می‌شود تا گازهای گلخانه‌ای روند افزایشی داشته باشند.
وی با اشاره به این که تعداد کولرهای گازی روز به روز بیشتر می‌شوند، عنوان کرد: نیروگاه‌های مختلف باید نیاز کولرهای گازی را از منبع انرژی‌های پاک و یا آب تامین کنند و از این طریق تولید «دی‌اکسید کربن» را به حداقل برسانند.
شفیع موسوی با اشاره به تاریخ گرمایش کره زمین، اظهار داشت: 3 تا 5 میلیون سال گذشته گرمای زمین 3 درجه از وضعیت فعلی گرم‌تر بود و به مرور طبیعت میزان گرما را به تعادل رساند.
وی با اشاره به این که در حال حاضر میزان گرمای زمین 15 درجه سانتی‌گراد است، عنوان کرد: افزایش و کاهش دمای زمین به واسطه دخالت طبیعت در کره به تعادل می‌رسد.
این مسئول حوزه محیط زیست با اشاره به انقلاب صنعتی، توضیح داد: فعالیت‌های بشر در قالب انقلاب صنعتی باعث شده تا دمای کره زمین به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش پیدا کند.
وی تاکید داشت: متاسفانه میزان «دی‌اکسید کربن» موجود در کره زمین در چند دهه‌ی اخیر از280 PPM به حدود 400 PPM رسیده است.
به گفته موسوی، این حجم از افزایش «دی‌اکسید کربن» در کره زمین باید در طول چند میلیون سال اتفاق می‌افتاد.
وی با بیان این که جنگل‌ها و اقیانوس‌ها مراکز جذب «دی‌اکسید کربن» هستند، توضیح داد: در چند دهه‌ی اخیر بشر مدام در حال جنگل‌تراشی بوده است و با فعالیت‌هایی از این دست به تخریب محیط زیست و افزایش گازهای گلخانه‌ای کمک کرده است.
مسئول بخش تحقیقات حفاظت از لایه ازن سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سهم کشورهای مختلف در تولید گازهای گلخانه‌ای، عنوان کرد: در ارزیابی سهم کشورها برای تولید گازهای گلخانه‌ای ایران در رتبه 7 دنیا قرار گرفته است.
وی با بیان این که آمریکا و چین بیشترین میزان گاز گلخانه‌ای را تولید می‌کنند، ادامه داد: ایران حدود 648 میلیون تن گاز گلخانه‌ای منتشر می‌کند.
شفیع موسوی اضافه کرد: در بازه زمانی 100 سال اخیر – بعد از انقلاب صنعتی – ایران نقش بسیار اندکی را در تولید گازهای گلخانه‌ای داشته است، چرا که اکثر کشورها قبل از انقلاب صنعتی در تولید و افزایش این دست از گازها فعالیت می‌کردند.
وی تاکید داشت: با توجه به تحریم‌هایی که الان به کشور اعمال شده‌اند، کشورهای توسعه یافته نمی‌توانند برای تولید کمتر گازهای گلخانه‌ای انتظار زیادی از ایران داشته باشند، چرا که بخشی از فعالیت‌های کاهش گاز‌های گلخانه‌ای به استفاده بهینه از انرژی‌های پاک مربوط می‌شوند.
مسئول بخش تحقیقات حفاظت از لایه ازن سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اگر تحریم‌های ایران حذف شوند، ما می‌توانیم تا سال 2030 انتشار گازهای گلخانه‌ای را به مقدار لازم کاهش دهیم.
وی با اشاره به این که ما باید در مسیر توسعه انرژی‌های پاک قرار بگیریم، گفت: دانشگاه‌ها و صنایع ما باید بتوانند به طور خودساز مشکلات موجود در مسیر انرژی‌های پاک را برطرف کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: گازهای گلخانه ای انرژی های پاک دی اکسید کربن گلخانه ای انقلاب صنعتی کره زمین تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۲۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

یک فرد پلنگ ایرانی در منطقۀ حفاظت‌شده سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری توسط مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست در این منطقه ثبت شد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ‌سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقۀ حفاظت‌شدۀ سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

به گفته وی، در حال حاضر 432 گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، 46 گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف پور اظهار داشت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

گفتنی است: منطقه حفاظت‌شدۀ سبزکوه با مساحت بیش از 51 هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در 150 کیلومتری مرکز استان و 30 کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و 6 منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود 15 درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال جاری ثبت شده و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • ساخت نوع جدیدی از مواد متخلخل که می‌توانند گازهای گلخانه‌ای را ذخیره کنند
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان